Benediktinerdagene / Fra arkivet: Benediktinerdagene 2018

Fra arkivet: Benediktinerdagene 2018

Hermed indbydes alle, der er interesserede i tidebøn, pilgrimsvandring og/eller klosterliv, til Benediktinerdagene 2018!

Stedet: Også i år skal vi nyde gæstfriheden fra benediktinerinderne på Vor Frue Kloster (Åsebakken), Høsterkøb, 3460 Birkerød.

Tiden: Fra torsdag d. 23. til mandag d. 27. august. Man er som altid velkommen til blot at deltage en enkelt eller et par af dagene, hvis det passer bedre.

Rammerne: Ora et Labora! – bed og arbejd! Vi holder klosterdage, ikke retræte – dvs. vi søger så vidt muligt at indrette os efter rytmen i Benedikts Klosterregel med tidebønner fordelt over hele dagen og aftenen, og mellem tidebønnerne perioder med samtaler og hyggeligt samvær, tid til egen læsning samt vandringer i naturen omkring klosteret. I år beskæftiger vi os desuden med Bonifatius, ”Germanernes Apostel”, hans niece Lioba, der bistod ham i hans missionsvirksomhed, og Ansgar, ”Nordens Apostel”. Hver morgen er der messe. Det praktiske arbejde (måltider, rengøring o.lign.) hjælpes vi ad med.
 
 
Kortfattet program for Benediktinerdagene 2018:

Torsdag er ankomstdag: Der er ankomst i løbet af eftermiddagen, og om aftenen er der ”Siden sidst”/introduktion til årets Benediktinerdage.

Fredag er vandringsdag: Der er gode traditioner for pilgrimsvandringer under Benediktinerdagene, og Åsebakken ligger midt i Nordsjællands smukke natur, så dagen vil byde på en vandring i området. Om eftermiddagen har vi som sædvanligt en samtale om nogle af de temaer, som vi berører i dagenes tidebønner, vita-læsninger og messer.

Lørdag er klosterdag med foredrag om gregoriansk sang og workshop om Benedikts klosterregel.

Søndag er højtidsdag med højmesse, festmiddag og søndagshygge. Evaluering om aftenen.

Mandag er afrejsedag: Efter morgenmessen og morgenmaden rydder vi op, gør rent og tager af sted.